(Beker van België)[b]Moeilijker dan verwacht[/b] Voor de 3e ronde in de Beker van België moesten de Noorderwijkenaars naar West-Vlaanderen. Het Oudenaarde van sponsor “Rotanmeubelen Windels” werd vorig seizoen kampioen in 1e provinciale en is vandaag de onbetwiste leider in 3e nationale. Geen tegenstander die onderschat mocht worden. Eén week voor de competitietopper tegen Celtic Houthalen blijft de kwetsurenlast erg zwaar bij de Berkemussen. Kapitein Nicolay speelde nog niet dit seizoen, doelman Nevelsteen moet nog minstens twee weken geduld oefenen vooraleer hij aan trainen toe is, ex-prof Verheyen is al enige tijd op de sukkel met overbelasting aan de spieren en deze week werd bovenop deze miserie ook nog nieuwkomer Almir Duric geopereerd aan de meniscus. Problemen te over voor coach Geyskens en speler-trainer Plompen. Noorderwijk nam de wedstrijd snel in handen maar een uitstekend counterende thuisploeg strafte op korte tijd twee verdedigende fouten perfect af, 2 – 0 na amper vijf minuten wedstrijd. Paniek in de bezoekende rangen want een thuiswedstrijd in de volgende ronde tegen een topklasser wou men liefst niet missen. Tim Wagemans trapte even later een vrije trap staalhard binnen maar een zwakke leiding zorgde voor ergernis bij de bezoekende spits. Een schwalbe en miniem protest later leverden hem twee gele kaarten en de uitsluiting op maar dit werd onverwacht de start van een sterk slot van de eerste helft. Twee keer Tom Dams met de tienmetertrap en tot ieders verassing stond Noorderwijk net voor de pauze onverdiend op voorsprong met 2 – 3. De tweede helft was van een beter niveau. Een sterk spelende Paul Naalden zette zijn team met 3 treffers op een veilige voorsprong hoewel tussendoor Oudenaarde even terug in de wedstrijd kwam met een doelpuntje uit het niets. Kwalificatie voor de 1/16 finale tegen een sportief en gezellig Oudenaarde dat we de volgende jaren zeker op een hoger niveau opnieuw zullen ontmoeten.Volgende week wacht de onvervalste topper voor de leiderspositie in tweede nationale tegen Celtic Houthalen. Supporters op post voor deze uiterst belangrijke wedstrijd. Noorderwijk wil een vol huis volgende vrijdag en strooit daarom ook kwistig met gratis inkomkaarten. Interesse hiervoor contacteer dan snel één van de spelers. Real Noorderwijk speelde met Philip Van den Bosch, Kevin Witvrouwen, Tim Wagemans, Paul Naalden, Yonoi Paelinckx, Dave Troonbeeckx, Philip ’t Seyen, Andy Hermans en Tom Dams. Volgende speeldag: vrijdag 30 oktober in Sporta Tongerlo21u45: Real Noorderwijk – ZVK Celtic Houthalen ‘94